Τοποθεσια

Η κατάλληλη τοποθεσία ώστε να εξερευνήσετε το νομό Θεσπρωτίας και όχι μόνο

Η Ηγουμενίτσα, πρωτεύουσα του Νομού Θεσπρωτίας, είναι μια όμορφη πόλη 15.000 περίπου κατοίκων. Συνδυάζει το πράσινο των δέντρων με το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας γιατί απλώνεται κάτω από ένα καταπράσινο δάσος ενώ μπροστά βρέχεται από τα βαθυγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους. Η Ηγουμενίτσα συνδυάζει σπάνιες φυσικές ομορφιές, απέραντες πεντακάθαρες παραλίες (Δρέπανο, Μακρυγιάλι βραβευμένες με «Γαλάζιες Σημαίες»).

Το τοπίο είναι ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, όπου το πράσινο της πλούσιας βλάστησης γέρνει και αγκαλιάζει το κύμα. Οι όμορφοι ανέγγιχτοι οικισμοί της είναι ιδανικοί για περιήγηση, η παραδοσιακή διατροφή και η αληθινή φιλοξενία δίνουν ξεχωριστές ευκαιρίες για ήπιο τουρισμό.

Αν επισκεφθείτε την Ηγουμενίτσα, θα είστε στο ιδανικό ορμητήριο! Από εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε όχι μόνο τα νησιά του Ιονίου αλλά και πανέμορφες πόλεις της Θεσπρωτίας όπως τα Σύβοτα, μπορείτε να ανακαλύψετε τις φυσικές ομορφιές που κρύβουν οι κοίτες του Αχέροντα και του Καλαμά, καθώς και τις ομορφιές ολόκληρης της Ηπείρου.

Χιλιομετρικές Αποστάσεις

Δρέπανο – Μακρυγιάλι: 3 χλμ.
Σύβοτα: 20 χλμ.
Σαγιάδα: 18 χλμ.
Πλαταριά: 10 χλμ.
Πέρδικα: 30 χλμ.
Γλυκή – Αχέροντας: 40 χλμ.
Ιωάννινα: 70 χλμ. (35 λεπτά)
Μέτσοβο: 100 χλμ. (60 λεπτά)
Αθήνα: 450 χλμ.
Θεσσαλονίκη: 370 χλμ.